There is a need for a change in attitude of today’s businesses

Kod današnjih poduzeća postoji potreba za promjenom pristupa automatizaciji

Budući da novi val tehnoloških inovacija donosi izazove u svaki vid našeg života i rada, naš je svijet ušao u razdoblje transformacije. Glavni je pokretač tog tehnološkog megatrenda ona ista neprekidna ljudska potraga za poboljšanjem produktivnosti. Čini se stoga da tvrtka Canon CEE svojim softverom za upravljanje informacijama, nazvanim Therefore – koji joj je pomogao u preobrazbi vlastitih internih operacija, pojednostavljenju procesa i ubrzanju rasta – zasigurno ima pravo rješenje za moderne organizacije te je spremna podijeliti svoja iskustva sa svijetom.


"Automatizirani tijekovi mijenjaju i pojednostavljuju način na koji danas poslujemo", podijelio je svoje prve misli o prevladavanju digitalnih izazova vlastite organizacije Hermann Anderl, izvršni direktor tvrtke Canon CEE.

Canon CEE, regionalna prodajna organizacija tvrtke Canon Europe za srednju i jugoistočnu Europu, srednju Aziju i Kavkaz, danas upravlja poslovanjem u 25 zemalja, što znači da godišnje obrađuju više od 1300 računa i više od 200 zahtjeva za izdavanje odobrenja (RFA). I dugo im je vremena proces ručnog odobravanja jednostavno onemogućavao brzi pregled poslovanja. Broj dokumenata bio je ogroman, određivanje prioriteta zadataka bilo je teško, a praćenje plaćenih faktura bilo je još zahtjevnije.

"Nadzor nad svim tim dokumentima postao je kompliciran, jer su se ponekad previdjeli, neki postupci odobravanja morali su se ponavljati, a sve je to jednostavno oduzimalo puno vremena. Deset do petnaest posto radnog vremena zaposlenika trošilo se na ručno zaključivanje računa, određivanje statusa plaćanja i traženje dokaza", objasnio je Pawel Kita, voditelj odjela marketinga i komunikacija za segment B2B u tvrtki Canon CEE.


Interno rješenje 

Brza razmjena informacija postala je ključna za njihovo održavanje visoke produktivnosti i učinkovitosti administrativnih procesa. Zato je Hermann Anderl, izvršni direktor tvrtke Canon CEE, inzistirao na uvođenju vlastitog rješenja Therefore za automatizirani digitalni tijek rada.

"Naši zaposlenici potpomažu rast i razvoj našeg poslovanja putem inovacija. Stalno ih potičemo na aktivniju suradnju putem funkcija i timova dijeljenjem znanja i promicanjem angažmana. Iako je uvođenje rješenja Therefore bilo mali korak, dovelo je do promjene načina poslovanja", objasnio je.

Brža i učinkovita obrada računa 

Zbog toga se papirologija odjela financija znatno smanjila, a dokumenti su sada digitalno dostupni svakome i s bilo koje lokacije. Fleksibilnost rješenja Therefore korisna je za vrlo specifične financijske postupke koji se mogu pokrenuti i automatizirati unutar alata, kao što je podjela količina faktura prema zemlji.

Sve digitalne fakture i dokazi sada se primaju putem jedinstvene e-adrese, a potom se stavljaju u Therefore za pokretanje obrade. Sustav prati svaku aktivnost od faze izrade dokumenta do konačnog odobrenja i mogućeg ponovnog otvaranja u kasnijim fazama.

Vlastiti izvrsni rezultati s rješenjem Therefore potaknuli su Canon CEE na proširenje tog rješenja na druge poslovne odjele.

Kako automatizacija može poboljšati vaše poslovanje? 

Digitalizacija poslovnih procesa učinkovit je način za smanjenje ovisnosti o papiru u svakodnevnom radu. Zaposlenici stoga mogu uštedjeti puno vremena i usredotočiti se na druge zadatke koji su presudni za posao. Uz sustav koji raste s potrebama vaše organizacije možete također:

  • Standardizirati automatiziranu obradu dokumenata u čitavoj organizaciji
  • Povećati produktivnost zaposlenika i smanjiti vrijeme obrade za 15 %
  • Pratiti status pregledavanja u svakom trenutku
  • Jednostavno pristupiti statusu plaćanja
  • Osigurati da dokument uvijek pregledavaju odgovarajuće osobe
  • S pomoću obaveznih polja u obrascima osigurati pružanje svih potrebnih informacija
  • Provoditi potpuno revizijsko praćenje i arhiviranje

Spremni ste za promjenu?

Saznajte više

O tvrtki Canon CEE

Canon CEE je regionalna prodajna organizacija tvrtke Canon Europe za srednju i jugoistočnu Europu, srednju Aziju i Kavkaz, koja zapošljava više od 130 osoba diljem regije.