scroll

HARNESSING THE POWER OF SILK

ISKORIŠTAVAMO SNAGU SVILE

Istraživači Sveučilišta Tufts u Massachusettsu 2015. godine uspješno su jagodu duže očuvali svježom tako što su je obložili iznimno tankim slojem svile na bazi vode od dudova svilca.

Today, we’re helping continue this work through partnerships with Tufts and Mori

Danas pomažemo u nastavku tog rada putem partnerstva s tvrtkom Mori, čija je misija iskoristiti tehnologiju svile za rješavanje otpadne hrane i zagađenja plastikom. Uz znanje tvrtke Mori u primjeni svile i našu stručnost u znanosti materijala te naprednoj proizvodnji, zajedno radimo na tome da oblaganje hrane svilom učinimo dostupnim svijetu. Osim toga, nastavljamo raditi s laboratorijem Silk Lab Sveučilišta Tufts kako bismo istražili druge primjene svile, uključujući medicinske.

Strawberries

Nastavite listati kako biste vidjeli tehnologiju svile u akciji i saznali više o tome kako, zajedno s tvrtkom Mori, radimo na postizanju pozitivnog utjecaja na društvo putem očuvanja hrane.

MESO I PERAD

Nakon nekoliko dana u hladnjaku došlo je do znatnog povećanja produžene svježine i vidljivog smanjenja oksidacije obložene goveđe pljeskavice. Kao tehnološki pionir Svjetskog ekonomskog foruma iz 2021., Mori upotrebom svile produljuje vijek trajanja raznih prehrambenih namirnica. Ovdje možete vidjeti razliku između različitih proteina i proizvoda. Izvor: www.mori.com

NAREZANI PROIZVODI

Nakon nekoliko tjedana u hladnjaku, osim očitih fizičkih razlika u boji, za 50 % povećao se broj dana mogućnosti prodaje uzorka narezanog povrća koje je bilo obloženo otopinom svilenog fibroina. Izvor: www.mori.com

STATISTIČKI PODACI ZA SVILU

Pritisnite bilo koju ikonu kako biste saznali više o svili, dudovim svilcima i fantastičnom potencijalu tehnologije svile za očuvanje hrane i druge pozitivne primjene – te zašto je to važno.

VEĆA SLIKA

Od malih dudovih svilaca do velikih laboratorija i poljoprivrednika, istražite i saznajte više o tome što se točno događa što omogućuje globalno očuvanje hrane.