scroll
ISKORIŠTAVAMO SNAGU SVILE
Istraživači Sveučilišta Tufts u Massachusettsu 2015. godine uspješno su jagodu duže očuvali svježom tako što su je obložili iznimno tankim slojem svile na bazi vode od dudova svilca.
Danas pomažemo u nastavku tog rada putem partnerstva s tvrtkom Mori, čija je misija iskoristiti tehnologiju svile za rješavanje otpadne hrane i zagađenja plastikom. Uz znanje tvrtke Mori u primjeni svile i našu stručnost u znanosti materijala te naprednoj proizvodnji, zajedno radimo na tome da oblaganje hrane svilom učinimo dostupnim svijetu. Osim toga, nastavljamo raditi s laboratorijem Silk Lab Sveučilišta Tufts kako bismo istražili druge primjene svile, uključujući medicinske.
Nastavite listati kako biste vidjeli tehnologiju svile u akciji i saznali više o tome kako, zajedno s tvrtkom Mori, radimo na postizanju pozitivnog utjecaja na društvo putem očuvanja hrane.
„Kada se korporacije ujedine u zajedničkoj viziji činjenja dobra, moći će osigurati hranu za siromašne, mir u svijetu i obnovu prirode.“
- Ryuzaburo Kaku, Former President of Canon
MESO I PERAD
Nakon nekoliko dana u hladnjaku došlo je do znatnog povećanja produžene svježine i vidljivog smanjenja oksidacije obložene goveđe pljeskavice. Kao tehnološki pionir Svjetskog ekonomskog foruma iz 2021., Mori upotrebom svile produljuje vijek trajanja raznih prehrambenih namirnica. Ovdje možete vidjeti razliku između različitih proteina i proizvoda. Izvor: www.mori.com
NAREZANI PROIZVODI
Nakon nekoliko tjedana u hladnjaku, osim očitih fizičkih razlika u boji, za 50 % povećao se broj dana mogućnosti prodaje uzorka narezanog povrća koje je bilo obloženo otopinom svilenog fibroina. Izvor: www.mori.com
Više od trećine kukaca na Zemlji proizvodi svilu.
Kina proizvodi više od 150 000 metričkih tona svile svake godine, što čini 78 % ukupne svjetske proizvodnje svile.
Pahuljasta bijela kukuljica koju je ispreo dudov svilac jedna je duga svilena nit koja se, kad se rasplete, može rastegnuti do impresivnih 1600 jarda dužine.
U izvješću UN-a procjenjuje se da se svake godine baci 931 milijun tona hrane.
U izvješću UN-a navodi se da 8 – 10 % globalnih emisija stakleničkih plinova potječe od odbačene hrane, što znatno pridonosi klimatskim promjenama.
Prema Mreži vodenog otiska, u prosjeku je potrebno oko 15 000 litara vode za dobivanje samo jednog kilograma govedine.
VEĆA SLIKA
Od malih dudovih svilaca do velikih laboratorija i poljoprivrednika, istražite i saznajte više o tome što se točno događa što omogućuje globalno očuvanje hrane.