4K vs HD page

4K video ili Full HD?
Objašnjenje odabira

Saznajte koje su razlike između 4K i Full HD videozapisa kako biste mogli odabrati uređaj koji vam odgovara.

Informirani odabir

Od razlučivosti slike do pohrane podataka, uređivanja i reprodukcije – sve što trebate znati o 4K i Full HD videozapisima.

Razlučivost slike

4K video – poznat i kao 4K UHD – pruža 4 puta veću razlučivost u odnosu na 1080p Full HD, pri 3840 x 2160 piksela. To znači da uz 4K možete snimati gotovo opipljive detalje koji oduzimaju dah u odnosu na Full HD video.

Image resolution

Bilježenje podataka i usmjeravanje

4K video bilježi više podataka, tako da će vam za isto vrijeme snimanja trebati memorijske kartice većeg kapaciteta s velikim brzinama prijenosa i brža internetska veza za usmjeravanje. Full HD daje manje veličine datoteka, što je idealno za lako prenošenje i usmjeravanje internetskog sadržaja.

Data capture and streaming

Pohrana i uređivanje

Pohranjivanje dodatnih podataka tijekom snimanja u 4K razlučivosti može zahtijevati veći tvrdi disk. Osim toga, kada snimate u 4K razlučivosti korisno je imati snažnije osobno računalo koje će osigurati uglađeno uređivanje.

Storage and editing

Kreativnost

4K vam omogućuje uživanje u kreativnoj slobodi zumiranja, pomicanja i obrezivanja snimljenog materijala do 200 % uz zadržavanje Full HD razlučivosti snimaka, što 4K čini idealnom za videoentuzijaste koji izrađuju filmove i kreativne snimke.

Creativity

Svestranost

Uređaji tvrtke Canon koji snimaju u 4K razlučivosti mogu snimati i Full HD – tako da možete odabrati odgovarajuću razlučivost videozapisa sukladno svakom kreativnom projektu.

Versatility

Reprodukcija

U potpunom efektu i nevjerojatnim detaljima 4K snimaka možete uživati na 4K televizoru. Čak i ako trenutačno nemate 4K televizor, odabirom uređaja za 4K snimanje bit ćete spremni iskusiti nevjerojatne detalje 4K razlučivosti čim prijeđete na novi model.

Blocks Playback

Još uvijek niste sigurni?

Saznajte više o videokamerama serije LEGRIA HF-G te usporedite rješenja za snimanje "sve u jednom" i ona s izmjenjivim objektivom.