Korištenje – štednja resursa i novca

Koristeći naše proizvode, usluge i rješenja, kupci štede resurse i novce te smanjuju utjecaj na okoliš. Inovacije i poboljšanja znače da naši proizvodi troše manje energije i papira kada korisnici koriste dostupne funkcije. Time se štede resursi i sprječavaju emisije ugljičnog dioksida – od višenamjenskih uređaja pa sve do uredskih kalkulatora.

U skladu s Dobrovoljnim sporazumom Europske unije o ekološkim radnim značajkama opreme za obradu slike koji je potpisala tvrtka Canon, ozbiljno smo predani štednji energije i papira.

Ušteda energije

Štednja resursa

Smanjenje ispuštanja ugljičnog dioksida

Štednja vremena

Ušteda energije

Velika većina proizvoda tvrtke Canon kvalitetom zadovoljava standard Energy Star®. To znači da je njihova tipična potrošnja energije (TEC) među najučinkovitijima. Buyers Laboratory LLC (BLI) dodijelio nam je mnogo nagrada za izvanredna postignuća na polju energetske učinkovitosti, uključujući i nagradu "A4 MFP linija godine" u sklopu zimskih dodjela 2014., kao i pojedinačne nagrade. Više informacija saznajte ovdje.

Velik broj proizvoda tvrtke Canon nosi i oznaku dobrovoljnog programa Blue Angel (Der Blaue Engel) koji djeluje u Njemačkoj. Odnosi se na standardne konfiguracije uređaja. Nacionalni ured tvrtke Canon može vam dati savjet o specifičnim zahtjevima.

Canon tehnologija fiksiranja na zahtjev (fiksiranje tonera na papir) također štedi energiju. Naš asortiman imageRUNNER ADVANCE koristi poseban sloj za fiksiranje i keramički grijač koji se trenutno zagrijava pružajući brži odziv iz stanja mirovanja, brzi ispis prve stranice i drastično smanjenu potrošnju energije – do 80 % manje za neke modele, u usporedbi sa standardnim sustavima fiksiranja pomoću valjka.

Naši modeli PIXMA 100 % su kvalificirani za Energy Star® uz neke od najnižih vrijednosti u stanju mirovanja.

Kod našeg asortimana kalkulatora, neki rade isključivo na solarno napajanje dok drugi imaju postavku za automatsko isključivanje kojom se štedi baterija.

  Na vrh

Štednja resursa

Picture_orange banner_UseNaši proizvodi, usluge i rješenja na mnoge načine pomažu kupcima da uštede resurse. Usluga upravljanja ispisom određuje uštede koje kupci mogu ostvariti u svom okruženju za ispis, dok poslovne usluge tvrtke Canon nadilaze usluge upravljanja ispisom i dokumentima jer se usredotočuju na upravljanje informacijama i medijima te digitalnim procesima diljem više kanala.

Papir: funkcije proizvoda i softverska rješenja pomažu našim kupcima u upravljanju potrebama ispisa uz istovremenu uštedu resursa.

  • Postavljanje zadanog obostranog ispisa (s obje strane) štedi do 50% papira. Prema Dobrovoljnom sporazumu Europske unije (EUVA) koji je potpisala tvrtka Canon, zadani obostrani ispis postavljen je na svim uređajima koji imaju tu funkciju od 1. siječnja 2012.
  • Ispis dvije ili više stranica na svakoj strani papira (2 na 1, 4 na 1, N-up ispis (više stranica na jednoj strani medija)) štedi još više papira. Prema EUVA, N-up ispis standardna je značajka.
  • Postavljanjem crno-bijelog ispisa kao zadanog izbjegava se neposredno trošenje tinte.
  • Korištenjem sigurnog ispisa (kad vlasnik dokumenta potvrdi svoj identitet na pisaču) sprječava se nakupljanje odbačenih ispisa, uključujući povjerljive dokumente, i poboljšava se sigurnost informacija.
  • Digitalnim dijeljenjem dokumenata – bez njihovog ispisivanja – štedi se još više papira. Saznajte o rješenjima za dokumente tvrtke Canon.
  • Neki uređaji PIXMA tvrtke Canon imaju ekološku postavku koja korisnicima pokazuje koliko papira, energije i CO2 štede koristeći odgovarajuće postavke.

Odgovorno postupamo prilikom nabave papira, a kroz našu mrežu za potpunu distribuciju papira proteže se linija odgovornosti. Certificirani i reciklirani papir obuhvaćao je 86 % obrta papira u 2013., a u nekim državama klijentima nudimo "CO2 neutralan" papir. Naši dobavljači papira sukladni su s EU propisima o sječi šuma.

Tinta: kod modela PIXMA, zasebni spremnici s tintom znače da će se manje tinte nepotrebno trošiti jer se svaki spremnik može pojedinačno zamijeniti. I modeli PIXMA i neki naši pisači velikog formata (LFP) koriste tinte na temelju vode. Budući da one ne sadrže otapala, imaju manji utjecaj na okoliš. LFP spremnici s tintom imaju i dodatni spremnik koji osigurava da se spremnik potpuno isprazni prije zamjene, a dostupan je i ekonomični način rada za ispis kod kojega je boja manje bitna, a kojim se štedi u prosjeku 20 % tinte.

Saznajte više o našim modelima PIXMA i našim pisačima velikog formata.

Toner: naši spremnici s tonerom za laserske pisače u potpunosti se mogu reciklirati uz konstantno ponovno korištenje resursa radi maksimalne učinkovitosti. Saznajte više o našem programu recikliranja spremnika s tonerom za laserske pisače koji je sukladan s direktivom WEEE i koji provodimo u 18 europskih država te saznajte kako reciklirati iskorištene spremnike s tonerom. U 15 država Europe provodimo i program sakupljanja spremnika za tintne pisače.

Novi modeli tvornički proizvedeni od postojećih komponenti (FPNM): Saznajte kako Canon proizvodi nove modele tvornički proizvedene od postojećih komponenti te višenamjenskim pisačima daje drugi život. 

Proučite brošuru za FPNM.

Pogledajte videozapis za FPNM.

Saznajte više o obvezama tvrtke Canon za dotrajale proizvode.
Pogledajte definiciju novih modela tvrtke Canon tvornički proizvedenih od postojećih komponenti.

  Na vrh

Smanjenje ispuštanja ugljičnog dioksida

Učinkovitiji ispis uz korištenje manje energije i prilagodbu opcija ispisa znači manje CO2 emisije. U Austriji, Njemačkoj, Nizozemskoj i Švicarskoj, Canon je otišao još dalje nudeći CO2 neutralan ispis kupcima koji kupuju ili unajmljuju novi uređaj imageRUNNER ADVANCE. Ponuda uključuje smanjenje svih CO2 emisija od ispisa i servisiranja. Saznajte više o ugljik-neutralnom ispisu tvrtke Canon u Austriji.

  Na vrh

Štednja vremena

Nakon postavljanja dostupna je naša usluga e-održavanja koja kupcima osigurava brži popravak jer se njihov uređaj može održavati udaljenim putem. Time se također smanjuje CO2 koji je rezultat posjete inženjera.

  Na vrh

spacer
					image
Okoliš
Proizvodnja
Recikliranje
Operacije
ISO 14001
Rječnik
Održivost
Okoliš
Društvo
Poslovanje
Nagrade
Izvješća o održivosti
Canon Europe sustainability report