Okoliš – zaštita okoliša i pružanje podrške kupcima

Svoje proizvode dizajniramo imajući na umu okoliš i često koristimo reciklirane materijale. Količinu energije koju naši proizvodi koriste tijekom rada svodimo na najmanju moguću mjeru, što znači da kupci čuvaju resurse, i unaprijed razmišljamo o tome kako bismo ih mogli ponovo obraditi, ponovo iskoristiti ili reciklirati kada im istekne rok trajanja. Kroz maksimalnu učinkovitost resursa smanjujemo količinu novih resursa koje trebamo za proizvode.

Jasno nam je da se dvije trećine CO2 emisija tijekom životnog vijeka proizvoda odnose na njegovu upotrebu od strane korisnika te na sirove materijale i dijelove koje proizvode dobavljači pa stoga nudimo sve više prilagođenih usluga i rješenja koja pomažu našim kupcima da proizvod koriste učinkovitije i efektivnije. To im pomaže da i oni smanje svoj negativan utjecaj na okoliš te istovremeno uživaju u inovativnim, sigurnim proizvodima i štede novce. Saznajte više o našim rješenjima i uslugama.

Proizvodnja – Korištenje – Recikliranje
Za sve svoje proizvode koristimo pristup "ProizvodnjaKorištenjeRecikliranje".

Postupak Proizvodnja – Korištenje – Recikliranje tvrtke Canon

Preuzimamo odgovornost za utjecaj koji naše aktivnosti i njihove posljedice imaju na okoliš, što je u skladu s našom poslovnom filozofijom Kyosei. Naša ekološka povelja [PDF, 114 KB] sadrži ključne korake koje poduzimamo kako bismo postigli ravnotežu između održivog rasta i napretka, odgovornog korištenja resursa i manjeg utjecaja na okoliš. Te akcije pomažu u ublažavanju klimatskih promjena.

U svojim uredima i poslovnim operacijama nastojimo smanjiti svoj negativan utjecaj usvajanjem standardnih pravila diljem EMEA područja. Pročitajte više o našim poslovnim operacijama.

Nagrade
Naš trud na polju smanjenja utjecaja na okoliš i ublažavanja klimatskih promjena priznat je kroz nekoliko nagrada:
• Naš rezultat na tablici Climate Counts je 66/100.
• Na 29. smo mjestu na Interbrandovom popisu najboljih globalnih ekoloških marki 2012.
• Reputation Institute smjestio nas je na 9. mjesto na popisu najuglednijih tvrtki na svijetu (2012.)

Izvješće o održivosti tvrtke Canon za EMEA područje 2013.
Pogledajte rječnik ekoloških pojmova.
Saznajte kako Canon podržava društvo i ispunjava društvenu odgovornost.

Saznajte kako Canon posluje sukladno organizacijskim zakonima i propisima.

spacer
					image
Okoliš
Proizvodnja
Korištenje
Recikliranje
Operacije
ISO 14001
Rječnik
Održivost
Okoliš
Društvo
Poslovanje
Nagrade
Izvješća o održivosti